Naslovnica BiH Senad Šepić: Nisam znao za sastanak sa SDA U medijima sam vidio...

Senad Šepić: Nisam znao za sastanak sa SDA U medijima sam vidio informaciju o sastanku u Centrali SDA, na kojem su bili i Elmedin Voloder, Dženana Hodžić i Eldin Vrače, a koji su izabrani u Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH sa listi Nezavisnog bloka.

0

Kao predsjednik Nezavisnog bloka nisam bio upoznat, niti je ovaj ”sastanak” iko u ime Nezavisnog bloka dogovarao sa SDA, objavio je predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić na Facebooku.

– Nezavisni blok je demokratska stranka, ima svoje organe i oni donose političke smjernice. Svi oni koji ne budu poštovali ovakav pristup, snosit će odgovornost i organi Nezavisnog bloka će donijeti odluke koje će zaštititi cjelokupnu ideju i politiku koju smo ponudili i za koju su građani glasali i nećemo dozvoliti da je bilo koji pojedinac, zbog vlastitih interesa, obećanih fotelja ili tendera dovede u pitanje.

Razgovarao sam sa Fuadom Kasumovićem o ovome i u potpunosti stoji iza odluka i stavova Predsjedništva Nezavisnog bloka. Ukoliko se pokaže da i među poslanicima koji su izabrani sa listi NB-a, ima onih koji su spremni za privatne, uglavnom poslovne aranžmane, prodati svoj glas, to će činiti van Nezavisnog bloka.

Predsjedništvo NB je jednoglasno stalo iza zajedničkog rada sa strankama centra i BH blokom u pravcu da se izgradi drugačija većina i vlade koje će donijeti promjene za ljude. Ta odluka je jedino validna i svi izabrani zastupnici je moraju poštivati. Sve drugo je podvala NB-u i građanima koji su nam dali glas vjerujući da ćemo promijeniti odnos politike prema državi. NB, ja lično i časni ljudi u našoj stranici te principe nikada neće iznevjeriti, navodi Šepić.

Loading...