Šepić: Nezavisni blok dat će šansu onima koji nemaju “štele”

Narodni nezavisni blok – Pokret za Evropu osnovan je danas na osnivačkoj skupštini i prvoj konvenciji u Sarajevu.

Narodni nezavisni blok – Pokret za Evropu osnovan je danas na osnivačkoj skupštini i prvoj konvenciji u Sarajevu.

Novu stranku odnosno pokret čine najvećim dijelom mladi i stručni ljudi, koje dosadašnja politika u BiH, kako je rečeno, nije prepoznala.

– Svima onima koji nemaju „štele“ i „leđa“ želimo dati šansu da rade i grade Bosnu i Hercegovinu – poručio je na pres-konferenciji predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje Nezavisnog bloka i član Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Senad Šepić.

Politika, koju će zagovarati članovi Nezavisnog bloka, bit će okrenuta ka budućnosti, a u prvom planu bit će stvarne potrebe i problemi građana BiH.

–  Želimo riješavati stvarne probleme i Srba i Hrvata i Bošnjaka i drugih naroda u ovoj zemlji.  Dakle, želimo ekonomsku politiku, zaustaviti odlazak ljudi iz BiH, ravnomjerno razvijati cijelu BiH, drugi partnerski odnos prema bh. dijaspori i vratiti vjeru svakom čovjeku da može svojim radom, zalaganjem i znanjem uspjeti u ovoj zemlji. U tom smislu smo napravili novi politički projekat koji će se faktički već od sutra razvijati na prostoru BiH – kazao je Šepić.

Dodao je da će sve učiniti da se bh. građani nikada ne postide onoga što je odlučio raditi Nezavisni blok.

–  To je politika gdje se želimo prije izbora dogovoriti o svim problemima sva tri naroda u BiH i da onda krenemo ka euroatlanskom putu bez ikakvih svađa i problema u ovoj državi. Građanima neće biti bolje ako se svađaju svaki dan i izmišljaju nove afere – kazao je zamjenik predsjednika i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Nezavisni blok usvojio je Platformu za oslobađanje potencijala i pokretanje BiH.

Jedna od tačaka platforme, koje će biti ključni pravac političkog djelovanja u narednom periodu, uključuje zalaganje za oslobađanje od politike svađe, inata i traženja problema te oslobađanje od ekonomske politike siromašenja, kredita i visokih poreza.

–  Okvirno Platforma sadržava 15 pravaca našeg djelovanja, na osnovu čega smo pripremili 400 konkretnih mjera. Naš pristup je da gradimo institucije koje će suštinski voditi ovu zemlju i odgovarati građanima, kao i da imamo ravnomjeran razvoj i ulaganja na prostoru cijele BiH – naglasio je Šepić na pres-konferenciji održanoj po okončanju prve konvencije novog pokreta u BiH – Nezavisnog bloka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se