5.5 C
Bihać
Nedjelja, 17 Oktobra, 2021

Servisne informacije: PU Cazin imala četiri intervencije, 56 pacijenata u Hitnoj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 65,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije: jedno krivično djelo, i to “ugrožavanje sigurnosti”, jedno ugrožavanje javnog reda i mira, a radilo se o viki, galami, prijetnji da će napasti na život i tijelo drugog lica. Također, zabilježene su dvije saobraćajne nezgode, jedna na Skokovima gdje je vozać motociklom sletio s kolovoza te zadobio lakše tjelesne povrede, te druga na Ostrošcu gdje je došlo do sudara 2 m/v. Nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 56 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

– dana 20.09.2021. godine od 09:00 do 10:00 sati: Tržac, Urga, Ćehići, Crnaja; od 09:00 do 15:00 sati: Bukovica, Rujnica, od 09:00 do 16:00 sati: Pjanići, Rujnica, Tržačka Raštela, Tržac.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a skrećemo pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Ovčari, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se