5.5 C
Bihać
Nedjelja, 17 Oktobra, 2021

Servisne informacije: Saobraćajka, kuća izgorjela u požaru, 49 pacijenata zatražilo pomoć u Hitnoj

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 60,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije: jedno remećenje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. Tako je u Ulici veterana Domovinskog rata od strane jednog lica došlo do vike, galame, psovke, dok je u Donjoj Koprivni na lokalnom putu 1 m/v sletilo s kolovoza. Pri ovoj nezgodi jedno lice lakše je povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju: gašenje požara kuće u Vrelu, a uzrok požara je za sada nepoznat. Međutim, riječ je o većoj materijalnoj šteti obzirom da se radi o starijoj kući u kojoj se nalazilo sijeno.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

– dana 17.09.2021. godine od 08:30 do 08:45 i od 15:30 do 15:45 kupci sa trafopodručja: Ljubijankići 1, 2 i 3, Ponjevići 1 i 2, Bečići i Šukani, od 08:30 do 15:00 kupci sa trafopodručja: Šolići i Stijena 5 – Ilijaševac.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja, kao i na dionici magistralnog puta Konjic-Ovčari, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se