18.7 C
Bihać
Četvrtak, 23 Septembra, 2021

Servisne informacije: Tuča u Stijeni, saobraćajna nezgoda, 90 pacijenata zatražilo pomoć u Domu zdravlja Cazin

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 16°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata. U Stijeni je od strane više lica došlo do učestvovanja u tuči i oštećenja tuđe stvari, što se tretira kao krivično djelo. Na Trgu Zlatnih ljiljana evidentirana je vika, galama, psovka, nepostupanje po naredbi OSL-a, dok je na parking prostoru u Stovrelima, uslijed kretanja vozila unazad, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 90 pacijenata, dok je sanitet korišten tri puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, zbog pojave zraka u vodovodnom sistemu korisnici na području Tržačkih Raštela i nekim dijelovima koji se napajaju sa vodovoda Ljubijankići trenutno su bez vode. Radovi su u toku i očekuje se da će voda doći u toku dana.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren do povremeno pojačan promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se