Naslovnica BIHAĆ Servisne informacije: U Cazinu evidentirano nekoliko saobraćajnih nesreća, više lica povrijeđeno

Servisne informacije: U Cazinu evidentirano nekoliko saobraćajnih nesreća, više lica povrijeđeno

0
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je osam intervencija, od toga tri remećenja javnog reda i mira, i to na Trgu Zlatnih Ljiljana, gdje je došlo do “prosjačenja”, u Begovim kafanama “drsko ponašanje”, a u Tržačkim Raštelima četiri lica remetila su javni red i mir “fizičkim napadom, upućivanjem prijetnji i drskim ponašanjem”.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirano je čak pet saobraćajnih nesreće u kojima nije bilo teže povrijeđenih lica. Lakše saobraćajne nesreće s dva učesnika dogodile su se na parking prostoru Doma zdravlja Cazin, u Stijeni i Pjanićima. Tri lica lakše su povrijeđena u nesreći u Ćoralićima, u kojoj su učestvovala 2 m/v, dok je na Ćupriji došlo do slijetanja vozila s kolovoza, pri čemu je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 76 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će dana 07.08.2019. godine doći do prekida u isporuci električne energije u naselju Osredak u vremenskom periodu 09:00-12:00 sati.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na većini puteva u BiH u jutarnjim satima saobraća se uz pojačan promet vozila. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.