Šesnaesti sajam EKOBIS u Bihaću okupio preko 230 izlagača

I ove godine Privredna komora USK-a uz podršku Grada Bihaća, Vlade USK-a, Fedealnog ministarstva poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva i brojnih partnera organizirala je manifestaciju koja će od 13. do 15. septembra okupiti veliki broj privrednika i posjetilaca, a generalni moto ovogodišnjeg sajma je “Pažljivo birajmo ishranu”.

Kako je istakao Nihad Šušnjar, generalni sekretar Privredne komore USK-a , ove godine preko 230 izlagača na 130 unutrašnjih i vanjskih štandova predstaviti će svoje proizvode i usluge, a pored bogatih popratnih sadržaja, u sklopu Sajma održat će se i međunarodna tematska konferencija o regionalnoj saradnji, na kojoj će se govoriti o poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

“Grad Bihać je sajamski grad i nema boljeg mjesta za prezentaciju naše ponude od sajma EKOBIS koji je u proteklih petnaest godina postao mjesto na kojem se uz prezentaciju novih proizvoda i poslovni susreta, pravi korak naprijed u promociji grada Bihaća i našeg Unsko-sanskog kantona. Ovaj sajam je naš brend i mi smo ponosni što svake godine ugostimo veliki broj privrednika i izlagača„ – kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

U svojim obraćanjima Husein Rošić, premijer USK-a i Šemsudin Dedić, federalni ministar poljoprivrede istakli su da je sajam EKOBIS jedinstvena privredna manifestacija koja iz godine u godinu okuplja veliki broj izlagača i koja je mjesto poslovnih dogovora i susreta od interesa za cijeli Unsko-sanski kanton.

Šemsudin Dedić otvorio sajam EKOBIS 2018.

U sklopu Sajma biti će upiličen i panel o gastro-turizmu, kojim se ugostiteljima i turističkim radnicima žele pokazati kako od hrane napraviti biznis. Međunarodni sajam ekologije “Ekobis” već tradicionalno ima bogat sadržaj pratećih aktivnosti, a centralna će biti međunarodna konferencija o regionalnoj saradnji, na kojoj će se govoriti o poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji. Učesnici konferencije su eminentni stručnjaci iz različitih oblasti, a što je najbitnije, iz kontrole kvaliteta hrane. Ovogodišnjim sajmom organizator želi poručiti: “Pažljivo birajmo ishranu i uzgojimo vlastitu hranu.”

U proteklih petnaest godina postojanja ova sajamska manifestacija isprofilirala se kao jedna od najznačajnijih ove tematike na području jugoistočne Europe. Potvrđuju to činjenice da se u proteklom periodu na sajmu predstavilo 2900 izlagača iz osamnaest zemalja. Uspješno je realizirano više od 550 pratećih sadržaja a sajam posjetilo 210.000 posjetilaca.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se