10.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Skandalozna fotografija polugole pacijentice dijeli se društvenim mrežama

Žena je fotografirana u trenutku presvlačenja u covid bolnici u beogradskoj Areni

IZVORavaz.ba

Društvenim mrežama dijeli se skandalozna, neprimjerena fotografija pacijentice u donjem vešu, koja je očigledno nastala bez znanja žene smještene u privremenoj covid bolnici u Areni u Beogradu.

Žena je fotografirana u trenutku presvlačenja i mada isprva nije bilo jasno gdje je tačno i kada fotografija nastala, danas se oglasio zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopćenjem u kome je potvrđeno da je slika nastala u Areni i zatražio hitnu istragu o skandaloznom ugrožavanju privatnosti i povredi ličnog integriteta.

Širile se na Instagramu
O sramnom činu i čitavoj situaciji koja je omogućila da slike osvanu na društvenim mrežama obaviješteni su i nadležni organi i, nema sumnje, apsolutno je nedopustivo da onaj ko je autor fotografije prođe nekažnjeno, piše Blic.

Fotografisati nekoga ko je bolestan i na liječenju u privremenoj bolnici, u jednoj potpuno prirodnoj situaciji, a onda je zloupotrijebiti i izvrnuti ruglu objavom fotografija na internetu mora biti strogo sankcionisano.

Zamjenik gradonačelnika je istakao da je objavljivanjem ovih fotografija počinjeno krivično djelo i svi koji su učestvovali u tome moraju odgovarati, jer je povrijeđena privatnost pacijenata i žene.

– Danas sam zatražio od direktora Beogradske arene Gorana Grbovića da se hitno istraži kako je došlo do objavljivanja slika žena iz privremene covid bolnice u Beogradskoj areni. Direktor Arene se već obratio Vojsci Srbije koja vodi bolnicu i Ministarstvu unutrašnjih poslova – napisao je Vesić.

Prema njegovim riječima, “skandalozne” fotografije objavljene su na Instagram nalogu i tokom jučerašnjeg dana širene su po društvenim mrežama.

Odgovorni moraju odgovarati
– Bijesan sam. Grad Beograd, kao ni Vojska Srbije, ne snose krivicu za ovaj skandal, ali smo dužni da se izvinimo ovim ženama i njihovim porodicama i da im obećamo da će oni koji su krivi za ovaj skandal odgovarati – istakao je Vesić

Ova fotografija dijelila se od jučer agresivno društvenim mrežama i izazivala je oprečne reakcije. Dok su se neki priključili zloupotrebi ove situacije, mnogi su ovaj gnusan potez i osudili.

– Žena došla da se liječi a bilmezi je slikaju dok se presvlači, katastrofa – jedan je od komentara.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se