Naslovnica SPORT Skupo su nas koštali porazi: “Zmajevi” nazadovali četiri pozicije na novoj FIFA...

Skupo su nas koštali porazi: “Zmajevi” nazadovali četiri pozicije na novoj FIFA rang-listi Svjetska nogometna asocijacija (FIFA) u petak je objavila novu rang-listu najboljih reprezentacija na svijetu.

0

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon poraza od Finske i Italije sada zauzima 39. mjesto s 1.478 bodova, što je pad za četiri pozicije u odnosu na prošlomjesečnu rang-listu.

Što se tiče rivala naše selekcije u grupi za kvalifikacije za EP, najbolje plasirana je Italija na 14. mjestu, Grčka je nazadovala devet mjesta i sada je 52., dok je Finska skočila na 56. poziciju. Armenija je 97., a Lihtenštaj je 183. selekcija na FIFA rang-listi.

Na prvom mjestu i dalje se nalazi reprezentacija Belgije, koja je povećala prednost nad prvacima svijeta, drugoplasiranom Francuskom. Treća je nacionalna ekipa Brazila, četvrta je Engleska, a peti je Portugal.

Hrvatska je na šestom mjestu, a sedma je Španija. Na osmom mjestu je Urugvaj, deveta je Švicarska, a deset najboljih zaključuje reprezentacija Danske.