SKUPŠTINA USK: Smjenjena 3 minustra u Vladi Unsko-sanskog kantona

IZVORAbc.ba

Peta je ovo rekonstrukcija Vlade otkako Skupština USK zasjeda u ovome sastavu. Mnogi ministri u USK u posljednje vrijeme zadrže se samo par mjeseci ili čak par sedmica, ali ipak i kao takvi stiču pravo odlaska na bijeli kruh nakon rekonstrukcije.

Danas su zamijenjena tri ministra, i to:

  • Ilfada Medića na poziciji Ministra privrede zamijenio je Samir Sedić
  • Sanelu Ćenanović na poziciji Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta zamijenio je Muhamed Ramić
  • Saliha Mesića na poziciji Ministra zdravstva, rada i socijalne politike zamijenio je Hazim Kapić

Peti je ovo Ministar zdravstva u dvije godine, dok je u prošloj rekonstrukciji Vlade USK po četvrti put promijenjen ministar MUP-a. Upravo su loša zdravstvana zaštita i korupcija rak rana krajiškog društva, pa se slobodno možemo pitati da li su ove smjene ciljane kako bi se opstruirali procesi normalizacije našeg kantona.

Unsko-sanski kanton je poznat po stalnim previranjima i političkim obračunima. Ovdje to nije ništa novo.

Poruka koja se konstantno šalje građanima izuzetno je loša, a što je najžalosnije kreiraju je sve parlamentarne stranke sa vrlo malim izuzecima.

Jasno je da česte političke smjene utiču na direktno funkcioniranje sistema, a sve se teže oteti dojmu da u najjačim strankama postoje pojedinci koji štite organizirani kriminal i korupciju i koji su snagom političkog utjecaja spremni mijenjati i one koji se odlučno bore za pravnu državu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se