24.2 C
Bihać
Nedjelja, 19 Septembra, 2021

SKUPŠTINA USK: U PLANU SKORO ODRŽAVANJE, ALI KAD VLADA ODRADI SVOJ DIO OBAVEZA

Skupština USK zadnji put je zasjedala krajem devetog mjeseca. Kada će uslijediti nova sjednica za sada nije poznato no za očekivati je skoro sazivanje. Naime, dopredsjedavajući Razim Halkić kazao nam je, da iako ima određeni broj materijala koji se nalaze u Skupštini, Kolegij će sazvati nakon što Vlada uputi dva važna Zakona. Prije svega Zakon o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica koji još nije prošao Vladinu proceduru

BIHAĆ, 5. novembra – Sjednica Skupštine USK uskoro bi trebala biti održana. Potvrdio nam je to dopredsjedavajući Razim Halkić. Spreman je sazvati Kolegij nakon što Vlada u skupštinsku proceduru uputi Zakon o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica. O tome, kako je kazao, kontaktirao je premijera i ministre kako bi Vlada odradila svoj dio obaveza.

Vlada je, podsjetimo, na prijedlog ministarstva za boračka pitanja prihvatila Zakon u formi nacrta koji je potom dobio zeleno svjetlo u Skupštini te je nakon toga uslijedila javna rasprava. Na inicijativu resornog ministarstva poslanici su odobrili i da se skrati procedura rasprave na sedam dana sve kako bi se ovaj važan zakonski dokument što prije ponovno našao na sjednici Skupštine. Bez njega kao i Zakona o porezu na nekretnine nema smisla zakazivati sjednicu, mišljenja je dopredsjedavajući Halkić.

O ovoj temi šire i više u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se