SLUČAJ DVORANA “LUKE” U BIHAĆU // Gradonačelnik Fazlić: “Dok sam bio na granici između dunjaluka i ahireta, moja supruga dobila poruku da “treba popiti kafu s nekim oko nečega”,

Nakon nekoliko mjeseci pauze, jučer je održana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj se prilikom odgovaranja na pitanja vijećnika gradonačelnik Šuhret Fazlić dotakao slučaja sportske dvorane “Luke”, o trenutnom statusu izgradnje nove gradske dvorane, problema koji su se pojavili sa izvođačem i koracima do završetka.

“Budite oprezni svi koji vršite pritisak na mene za dvoranu “Luke”, da se plati ovo, da se plati ono. Ja ovdje pozivam sve pravosudne institucije, sve policijske agencije u ovoj državi, da obrate pažnju na ovaj slučaj, u ovaj slučaj su duboko ukorijenjeni novci.”, rekao je na početku svog obraćanja vijećnicima na temu sportske dvorane gradonačelnik Fazlić.

“Ako ja, na granici između dunjaluka i ahireta, moja supruga dobija poruku da “treba popiti kafu s nekim oko nečega”, onda je to meni sumnjivo. Izgleda da su neki ljudi u ovom gradu naučili da daju 50 ili 100 hiljada nekom svom rođaku ili prijatelju i da sve funkcionira.”, nastavio je Fazlić.

Osvrnuo se gradonačelnik Fazlić i na svojevrsnu “okupaciju” sportske dvorane od strane izvođača radova, a javnost je upoznata sa problemom nemogućnosti implementacije projekta grijanja u visini od preko 300 hiljada eura, s obzirom da izvođač nije dozvolio gradskim vlastima da uđu sa izvođačem radova za grijanje i implementiraju projekat grijanja.

“Moram svojim autom i spreman sam na to, zaletiti se u kapiju, razbiti kapiju i reći idemo raditi i praviti, neka mene sad zaustave i neka mene sad hapse.”, rekao je gradonačelnik, te u nastavku odgovora objasnio vijećnicima naredne korake kada je riječ o ovom slučaju.

Kompletan odgovor gradonačelnika Fazlića možete pogledati u video prilogu: