Slučajno bacili na deponiju dušek u kojem je bilo 15.000 eura

IZVORAvaz.ba

Kažemo navodno, jer po Trebinju kruži priča da je u kesi bilo gotovo 15.000 eura, ali to niko osim vlasnika ne zna. Ipak radnici su novac vratili, a vlasnici su radnicima ponudili po 150 eura nagrade.

Međutim, oni su odbili uzeti nagradu. Vlasnici kažu da je i to malo s obzirom na to koliko je novca vraćeno.

– Ne želim otkrivati identitet vlasnika, jer bi možda ljudi mogli imati neprijatnosti. Možda bi nekome palo na pamet da im opljačka novac koji, iskren da budem, mi nismo ni brojali, već smo ga samo pronašli u kesi sakrivenoj u bačenom dušeku. S obzirom na to da sam ja znao gdje žive vlasnici koji su ga slučajno bacili, vratili smo im sve nazad – ispričao je jedan od radnika trebinjskog azila, Igor Savić.

Zaposleni na deponiji kažu da je vlasnica starog dušeka dva dana dolazila na deponiju tražeći nešto, ali je njima bilo neprijatno da pitaju šta traži, da bi se na kraju ona obratila upravi, a iz uprave su kontaktirali vozače koji su prije nekoliko dana dovezli otpad na ovu deponiju, pitajući ih gdje su bacili plavi dušek na cvijetiće.

Njen suprug je, navodno, zajedničku ušteđevinu prebacio u dušek bez njenog znanja, a žena je u odsustvu muža bacila stari dušek, ne sluteći da je u njemu novac.

– Kolege koje dovoze kabasti otpad su dovezle taj bačeni dušek, ali ga, srećom, još nisu zapalili, pa su ga pronašli i u njemu našli i kesu s novcem, a ja sam slučajno znao gdje oni stanuju i tako je novac vraćen vlasnicima – priča Savić.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se