Snijeg i dalje pada, otežano kretanje vozila i pješaka

Zbog novih snježnih padavina, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Iz BIHAMK-a posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Iako je zakonska obaveza posjedovanja zimske opreme bila na snazi do 15.04., apeluje se na vozače da na put ne kreću bez nje. To se posebno odnosi na vozače teretnih vozila sa prikolicom i šlepere.

Savjetuje se da prilagodite vožnju trenutnom stanju i uslovima na putu. Dosta je i slomljenog drveća koje je, pod težinom snijega, palo na kolovoz, kao i na odrone kamenja.

Zbog velike količine snijega koja je pala tokom noći, otežano je kretanje i vozila i pješaka.

Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća izvode se radovi na redovnom održavanju tako da se, tokom dana, formiraju duže kolone vozila u oba smijera.

Izdvajamo i autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Žepče-Maglaj i M-14.1 Brčko-Bijeljina.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati)

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se