15.2 C
Bihać
Petak, 17 Septembra, 2021

Snimak koji kruži društvenim mrežama: 4 huligana pretukla mladića

U Bijelom Polju u Crnoj Gori jučer je jedna od aktuelnih tema koja je naišla na oštru reakciju građana bio snimak koji kruži društvenim mrežama, gdje se jasno vidi kako četiri mlađe osobe brutalno prebijaju jednog mladića.

Dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju Slavenko Smolović rekao je za Vikend novine da su upoznati sa tim nemilim događajem, prenosi CdM.

“Policija sprovodi operativne radnje i radi na prikupljanju dokaza protiv vinovnika ovog krivičnog djela. Oni su identifikovani i nakon sprovedenog izviđaja i prikupljenih podataka od strane policije, tužilaštvo će formirati predmet i kvalifikovati predmetno djelo”, kazao je tužilac Smolović.

Ova događaj oštro je osudila i Mreža nevladinih organizacija sjevera, u čijem saopštenju se navodi da zbog učestalih incidenata i obračuna na ulicama Bijelog Polja, gdje uglavnom stradaju nedužni građani, ulice grada postaju arene za iživljavanje obijesnih, pijanih i drogiranih nasilnika.

“Izražavamo zabrinutost i istovremeno protestujemo zbog ovakve situacije i atmosfere u gradu. Činjenica je da su sve učestaliji incidenti koji su doveli do situacije da se građani osjećaju nezaštićeno i ugroženo, a da nadležni ne reaguju na pravi, zakonom predviđeni način izricanjem adekvatnih sankcija i sprečavanjem nasilja, tako da time direktno podstiču nasilnike da čine nova nasilja nad nedužnim građanima. Šta je ako ne korupcija razlog ovakvog neadekvatnog odgovora na vršenje nasilja i izazivanja osjećaja nesigurnosti, ugrožavanja mira i spokoja građana”, navodi se u saopštenju Mreže nevladinih organizacija sjevera.

Dodaje se da snimak brutalnog prebijanja građanina koji ima psihičkih smetnji i koji ni ujednom trenutku ne pruža otpor četverici nasilnika,Bijelog Polja.

“Stoga tražimo hitnu i neodložnu reakciju državnih organa sa najvišeg nivoa. Ukoliko se ništa ne preduzme, iduće sedmice organizovaćemo protest građana ispred nadležnih institucija”, zaključuje se pored ostalog u saopštenju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se