ŠOKANTAN OBRT U ISTRAZI: Ubica sa policajcima tražio leš pjevačice!

– Taj koji je dovezao tijelo znao je da je potraga završena. To je mogao da sazna samo na dva načina – tako što je sam bio tamo ili je imao pomagača koji mu je dojavio da na nasipu nema više nikoga. To znači da su ubica ili saučesnik bili na nasipu i koordinirali kada je bezbijedno da tijelo bude bačeno – objašnjava direkotr CFI Nenad Šipka. On ukazuje na fotografije sa mjesta zločina, na kojima se vidi da je u blizini dijela kanala u kom je tlo pronađeno zemljani put kojim su kola mogla da se dovezu do tog mjesta.

Podsjetimo, 2. aprila prošle godine Zoran Marjanović je prijavio nestanak supruge na nasipu, gdje je otišla da trči. Policija s psima je iste večeri počela pretragu terena, ali je njeno tijelo u kanalu pronađeno tek sljedećeg dana. Šta se dešavalo u međuvremenu, misterija je do današnjeg dana.

– U ovakvim slučajevima uvijek je glavni osumnjičeni suprug. Zbog toga je ključlno pitanje koje je posljednje vrijeme, precizno u sat, kada je Jelena Marjanović bila živa, a da izvor informacija nije suprug. Da bi informacija bila vjerodostojna, potrebno je da izvor informacija bude neko ko nema interesa u ovom slučaju – objašnjava Nenad Šipka.

Stručnjaci ovog centra nisu imali uvid u zvanična dokumenta, ali napominju da na osnovu informacija raspoloživih iz medija, a po kojima su povrede koje je pjevačica zadobila locirane u predjelu glave, mogu zaključiti da je malo vjerovatno da je ona ubijena na mjestu na kojem je njeno tijelo pronađeno.

– Takve povrede bi obavezno ostavile trag na tlu gdje se povređivanje dogodilo. Drugo važno pitanje je i da li je bilo tragova krvi na širem mjestu pronalaska tijela Jelene Marjanović. Ako jeste, moguće je da je usmrćena na širem licu mjesta, pa prenijeta i bačena u kanal. Ako nisu, Jelena Marjanović nije ubijena na širem licu mjesta – navodi se u djelimičnoj rekonstrukciji koja bi mogla da pomogne da zločin bude riješen poslije 16 mjeseci.

– Važno pitanje za istragu je i ko je sve od rođaka i prijatelja bio na nasipu, kako je saznao za događaj i u koje je vrijeme došao na nasip – objašnjavaju stručnjaci iz ovog centra.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se