Naslovnica SPORT Španski nogometni superkup naredne tri godine u Saudijskoj Arabiji Prvi put u...

Španski nogometni superkup naredne tri godine u Saudijskoj Arabiji Prvi put u historiji tog takmičenja će nastupiti četiri ekipe

0

Španski nogometni superkup naredne tri godine će se igrati u Saudijskoj Arabiji. Prvi put u historiji tog takmičenja će nastupiti četiri ekipe. Polufinalne utakmice Valensija – Real Madrid i Barcelona – Atletiko Madrid na programu su 8. i 9. januara, a finale 12. januara naredne godine, na stadionu kralja Abdulaha u Džedi.

Saudijska Arabija će za organizaciju utakmica superkupa u 2020., 2021., i 2022. godini španskoj nogometnoj federaciji plaćati gotovou 40 miliona eura godišnje. Sve utakmice na stadionu u Džedi, koji prima 62.000 gledalaca, moći će besplatno da gladaju žene iz Saudijske Arabije.

Španska nogometna federacija lani je prvi put organizirala utakmicu izvan španskih granica, kada je u marokanskom Tangeru Barcelona pobijedila Sevilju sa 2:1.
Velikan iz Katalonije dosad je 13 puta slavio u tom takmičenju, 10 puta je pobijedio madridski Real, dvaput je najbolji bio madridski Atletiko, a jednom Valensija.