Spektakularan otvor festivala scenskih umjetnosti “BIHAĆKO LJETO”

Jedan od rijetkih dana u godini kada se u gradu Bihaću nađe velik broj ljudi je sigurno dan kada se otvara festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”.

Sinoć je zvanično u ime organizacionog odbora Kulturnog centra Bihać, direktor Alen Zulić otvorio ovaj veliki kulturni događaj.

Uz prisustvo mnogih građana, kako grada Bihaća, tako i drugih gradova Unsko-sanskog kantona i Federacije, upriličen je spektakularan otvor gdje su svi prisutni mogli vidjeti umjetnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja regiona koji će se predstaviti našoj publici u naredne dvije sedmice.

Simboličnom predajom ključeva grada u ruke umjetnika, gradonačelnik grada Bihaća Šuhret Fazlić je predao vlast u ruke umjetnika u narednih 15 dana uz tvrdnje da je siguran da će upravo oni bolje vladati nego li kako to rade političari u Bosni i Hercegovini i da će nam s tim u vezi svima biti puno bolje.

Sinoć je direktor Kulturnog centra Alen Zulić uručio i posebno priznanje za doprinos i razvoj festivala našem Raifu Ferhatoviću, Vesni Kečalović, Esadu Budimliću, kantonalnom ministarstvu Obrazovanja, nauke, kulture i sporta, a najveće priznanje (Terakota sa logom “Bihaćkog ljeta) za kontinuiranu podršku dobila je firma BH Telecom koju je primio direktor Damir Midžić.

Raif Ferhatović

Vesna Kečalović

Esad Budimlić

Mininistarstvo Obrazovanja, nauke, kulture i sporta Albijana Trnavci

Najveće priznanje za firmu BH Telecom koju je primio direktor Damir Midžić

Pogledajte kroz slike našeg objektiva da je Bihać sinoć bio centar kulture 

Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto” traje do 07.07.2018. godine i zato ovom prilikom pozivamo sve građane Bihaća, ali i Unsko-sanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine da u narednih 15-tak dana dođu u što većem broju na sve predstave, koncerte i izložbe koje su organizatori ovog festivala pripremili za vas.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se