SRBIJA: Ispisale kletvu na zidu, pa sebi isjekle vene: Dan kasnije, horor je nastavljen

Nakon što su majka i kćerka zajedno otišle u smrt, prerezavši vene žiletom u porodičnoj kući u Sjenici, Srbiju je potresla identična tragedija. Naime, druge majka i kćerka ubile su se, kako se sumnja, u svom stanu u Žarkovu, a u smrt su otišle pošto su navodno istovremeno popile veliku količinu esencije.

Smrt četiri žene – dvije majke i dvije kćerke – koje su u razmaku od 24 sata okončale svoje živote, šokirala je ne samo njihove komšije i rodbinu, već i čitavu javnost. Najprije su u ponedjeljak u Sjenici nađena tijela R. P. i njene kćerke, čiji je identitet naznačen jednim inicijalom – I. Pored njih dvije pronađen je žilet, kao i oproštajna poruka.

Bile kivne na rođake

– Posljednja poruka, tako mora, takav običaj ljudski, jednom zatvorenik, uvijek zatvorenik. Sad kad čitate, smiješno je, ali neće biti, kad te kletva stigne – ispisale su navodno majka i kćerka po zidovima kuće u kojoj su živjele.

Njihovi rođaci i komšije kažu da su bile bolesne, te da im se stanje pogoršalo kada im je prošle godine preminuo sin, odnosno brat.

– Odbijale su svaku pomoć. Ni sa kim nisu razgovarale. Osamile su se i povukle u sobe. Njihova tijela je u ponedjeljak pronašao rođak koji je došao da im donese 500 eura za ogrev i stanarinu.

– Vrata su bila zakrčena komodom, jedva su ih otvorili. Krvi je bilo na sve strane, sobe prljave, ostaci hljeba, otvorene paštete – kaže komšija i dodaje da su njih dvije u oproštajnom pismu navele da su kivne na komšije, rođake i poznanike.

– Napisale su da im je došao kraj i da sada svi mogu da odahnu i da su ljute na rođake, koji su ih nazivali pogrdnim imenima – rekao je komšija.

Nisu se družile sa komšijama

Samo dan nakon ove tragedije, policija je u Beogradu pronašla navodno otrovanu M. M. i njenu kćerku I. Jeziva je i podudarnost da su dvije kćerke imale isto ime, ali i to da su bile sličnih godina.

– Majka i kćerka su u stanu popile esenciju. Drugarica M. M. ih je zatekla i pozvala Hitnu pomoć. Nesretnici je pozlilo kada je ugledala majku i sestru. Majka je preminula na mjestu, dok je kćerka izdahnula na VMA – kaže izvor.

Prema riječima komšija, u stanu sa njima, živjela je i nepokretna baka.

– One su stanovale u zgradi. Viđali smo ih povremeno, ali se one nisu previše družile ni sa kim. Djelovale su normalno – pričaju komšije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se