SRBIJA: Pedofilu povećana kazna: Kupio dječaku sok i grickalice pa ga namamio u podrum

Dejan Jovanov (36) iz Kikinde, koji je u junu pred Višim sudom u Užicu osuđen zbog obljube nad djetetom, iza rešetaka će provesti godinu više nego što mu je odrezano prvostepenom presudom.

Prema žalbi Višeg javnog tužilaštva u Užicu, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu protiv Kikinđanina koji je 24. avgusta prošle godine obljubio osmogodišnjeg dječaka s osam na devet godina zatvora.

Jovanov je u jednu zgradu u Priboju, pošto mu je prethodno kupio sok, grickalice i žetone za videoigre, namamio dječaka i uveo ga u podrum gdje mu je skinuo hlače i dodirivao ga.

Trenutak kada je pedofil sebi počeo skidati odjeću dječak je iskoristio i pobjegao.

Preplašeni mališan najprije nikome nije rekao šta se dogodilo, sve dok jedna žena iz komšiluka nije ispričala njegovim roditeljima da ga je vidjela s nepoznatim muškarcem kako ulazi u podrum.

Tek tada se dijete povjerilo ukućanima o onome što se dogodilo! Alarmirana je policija, a nedugo zatim Jovanov je uhapšen u centru Priboja.

Tokom pretresa pred Višim sudom u Užicu Jovanov, koji je ranije osuđivan zbog krađa, porekao je da je obljubio dijete. Maksimalna zaprijećena kazna za ovo krivično djelo je 12 godina zatvora.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se