Srednjoškolac htio povesti baku na matursko veče

IZVORavaz.ba

Direktor je svoju odluku obrazložio riječima da postoji opasnost da baka ponese alkohol i da ga da maloljetnicima, prenosi „Hafington post“.

– Moja baka je uvijek imala važnu ulogu u mom životu i mislio sam da bih mogao da je vodim na maturu – rekao je Bruce.

Dodao je i kako njegova baka nije imala prilike da ode na matursko veče, pa je on htio da joj to omogući. Kako bi je pozvao, Bruce je napravio veliki, šareni plakat na kome je napisao “Matura?”, a baka je naravno pristala i ubrzo kupila haljinu za tu priliku.

Bruceova rodica Sara, napisala je na svom Facebook profilu da je školski odbor rekao da ne smiju da mu dozvole da povede baku da to ne bi inspiriralo učenike da ubuduće, ali iz šale, urade isto.

– Sigurnost učenika i osoblja ja najvažnija stvar za nas. Od kako sam ja, posljednjih 10 godina, direktor, svake godine smo odbili zahtjeve učenika da povedu odrasle na matursko veče. Kada je u pitanju sigurnost, ne namjeravamo ništa rizikovati. Mnoge srednje škole imaju starosnu granicu kada su u pitanju oni koji dolaze na matursko veče – navodi se u saopštenju škole.

Pošto neće moći zajedno otići na maturu, Bruce i njegova baka su se dogovorili da se jedno veče lijepo obuku i sami izađu negdje na večeru.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se