Srednjoškolac Tarik Jašarević iz Tuzle najbolji mladi poduzetnik Balkana (VIDEO)

IZVORavaz.ba

Njegova ideja pobijedila je u konkurenciji 80 ideja na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetničkim vještinama poslovog izazova zapadnog Balkana u Beogradu.

– Osmislio sam bicikl na električni pogon koje se može koristiti kao hibrid, a za inovaciju i dizajn osvojio sam prvo mjesto – kazao je učenik Hemijske škole u Tuzli Tarik Jašarević.

Prezentacija ideje, napominje ovaj talentovani srednjoškolac, bila je dio vrlo smišljenog poduzetničkog plana, koji su radili timski.

U Hemijskoj školi ovaj uspjeh učenika smatraju najvećim pojedinačnim uspjehom u zadnjih dvadesetak godina, kaže direktor Hemijske škole u Tuzli Arif Švraka.

– U takmičenju Business Challenge, organiziranog na tri nivoa, kantonalnom, državnom i Balkanskom, Tarik je pokazao i sklonosti ka timskom radu – rekao je direktor, ističući da je njegov uspjeh i uspjeh Hemijske škole, nastavnika i menadžmenta.

Pobjeda je, kažu u školi, još vrjednija, jer je učenik smjera za web dizajn pobijedio učenike ekonomskih škola i gimnazija i pokazao put kojim svoje ideje mogu plasirati i svi drugi kreativni učenici.

Pogledajte video prilog:  

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se