21.6 C
Bihać
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Šta kada se u vezi nađu optimist i pesimist?

IZVORavaz.ba

Možda mislite da imate ispravnije poglede na svijet, ali isto može misliti i druga strana.

Vi ste nepopravljivi optimist i čaša je za vas uvijek napola puna. Oni su sumorni pesimisti, ali usprkos razlikama, zaljubljujete se u njih. Šta onda?

Bez straha! Potpuno je moguće da optimist i pesimist uživaju u divnoj romansi, sve dok su obje strane spremne na malo fleksibilnosti, piše Your Tango.
Ako ste optimist koji izlazi s pesimistom

Kao optimist, uživate stvari promatrati s vedrije strane. Dok se nosite s problemima, ne želite da oni isisaju ono najbolje iz vas. U vezi ovo znači da ćete, naprimjer, ako čujete da vaš partner ne može pokrenuti automobil kako bi stigao na večeru, u najkraćem mogućem roku vi biti na njegovom pragu, noseći kablove za automobil u jednoj, a košaru s hranom u drugoj ruci. Taj vedar, a ciničan osmijeh vas je nekada oborio s nogu. Sada vam se, pak, čini da se ne možete izboriti s mračnim raspoloženjem i pogledima na svijet koji su stalno usmjereni na negativnost. Šta učiniti?

Prvo i najvažnije, razmislite o uzrocima pesimističnog raspoloženja vašeg partnera. Bori li se možda s depresijom ili nekim drugim zdravstvenim problemima? Je li djetinjstvo negativno utjecalo na njegov život? Tjera li ga empatija previše brinuti o svakoj sitnici?

Jednom kada budete razumjeli što pokreće negativnost kod drugih, lakše ćete moći potvrditi njihove osjećaje vašim pragmatičnim pogledom. Vaš partner će znati cijeniti što ste spremni dostići njegovu razinu, a i vi ćete se osjećati više kao vi sami.

Ako ste pesimist koji izlazi s optimistom

Kao i optimisti, i vi imate svoj pogled na život, premda je on malo mračniji. Ako čujete od vašeg partnera da automobil nije mogao upaliti, odmah ćete pomisliti da nije ni htio doći, jer je vjerojatno pronašao nekog boljeg. Često je najgori mogući scenarij ono što vam prvo padne na pamet.

A sada ste upoznali pravog pozitivca. Međutim, njegov konstantno pozitivan pogled na svijet je pomalo previše za vas. Na kraju krajeva, niste vi negativac, samo ste realni, zar ne?

Pokušajte razumjeti zašto vaš partner ima pozitivan stav o svemu. Voli li jednostavno pomagati drugima? Ignorira li svjetske probleme i prosipa vječni optimizam? Ili je njegova pozitivnost samo maska?

Ako vaš partner jednostavno voli na sve gledati iz vedrijeg kuta, pokušajte uživati u njegovom sjaju i vedrini! Međutim, ako je optimizam samo način kako prikriti dublje probleme, sjedite i razgovarajte. Pokušajte započeti razgovor riječima “Volim tvoju pozitivnost, ali pristupimo problemu konstruktivno. Meni odgovara kada imam plan, možda će i tebi odgovarati.”

Ljubav između pesimistične i optimistične osobe i te kako može opstati, samo ako se malo potrudi!

Ali (a pesimisti vole “ali”), morate biti svjesni posljedica. U redu je bili pomalo mračan u jednom trenutku, a onda u sljedećem tražiti najbolje iz svake situacije. Kojoj god grupi ljudi pripadali, nije važno, sve dok ste spremni voljeti svog partnera baš onakvim kakav jeste.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se