Naslovnica MAGAZIN Šta se dešava sa tijelom kada izađemo iz mora i ne istuširamo...

Šta se dešava sa tijelom kada izađemo iz mora i ne istuširamo se odmah Morska voda bogata je mineralima i ima ljekovita svojstva za kožu. Posebno je dobra za psorijazu, ekcem i suhu kožu.

0
IZVOR:avaz.ba
PODIJELI

Ove pogodnosti nisu posljedica soli, već visoke koncentracije magnezijakoje se nalaze u njoj. Ova voda aktivira metabolizam, deluje kao antiseptik, steže i tonira kožu.

Nakon kupanja u moru koža postaje glatka i zategnuta, a većina nečistoća se samo odstrani. Mnogi je proizvođači kozmetike koriste u svojim preparatima s obzirom na široku lepezu djelotvornosti. Upravo zbog toga, preporučuje se onima, koji nisu u mogućnosti da idu na more, da u svom kupatilu naprave morsku idilu i klimu.

Pa ipak, dug boravak na suncu može da ima i štetne posljedice na kožu i sušenja. Skoro je nemoguće skorjelu i osušenu so ukloniti sa kože sapunom ili gelom za tuširanje. Čak i nakon tuširanja, tragovi soli mogu ostati na koži i upijati vlagu.

Ako tome dodate prekomjernu izloženost suncu rezultat će biti dehidrirana i oslabljena kože. Dermatolozi zato preporučuju da se istuširate poslije svakog ulaska u vodu i to što prije. Ako nastavite da boravite na otvorenom, ne zaboravite da poslije toga ponovo nanesete zaštitu od sunca.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">