Šta se jučer dešavalo u Otesu: Smrtonosni hitac zbog novčanog duga

IZVORavaz.ba

Uprkos reanimaciji, Mešić nije preživio ranjavanje, a dvojica napadača su pobjegla.

Spid i marihuana

Lice mjesta jučer je vrvjelo policajcima. Stanari Otesa izašli su na ulicu i posmatrali sarajevske istražitelje, koji su pod nadzorom tužiteljice Advije Hajdo-Balte nekoliko sati izuzimali tragove iz kafića. Kako saznajemo, Mešić je ranjen u trbuh dva centimetra iznad pupka iz pištolja kalibra 6,35 milimetara.

Dok je trajao uviđaj, Otešani su sa zaprepaštenjem posmatrali Mešićevo tijelo, koje je bilo prekriveno dekom. Pričaju nam kako on i Mrnjavac imaju odranije neraščišćene račune, ali da su ipak bili prijatelji. Na mjestu ubistva mogle su se čuti i priče u vezi s dugovanjem novca te dilanjem spida i marihuane.

Mešić je sjedio u kafiću i telefonirao s Mrnjavcem. Prepirali su se oko para, ko je kome dužan i ko je kome davao… Potom je Mrnjavac s Kosom došao s pištoljem i ranio ga u stomak. Čuli smo samo jedan pucanj. Onda su pobjegli, a Mešić je pao. Hitna je došla za dvadesetak minuta, ali nije mu bilo spasa – priča nam jedna stanarka Otesa, ne želeći da joj otkrivamo identitet.

Ona kaže da je Mešić terorizirao naselje te da je važio za lokalnog dilera, koji je maltretirao mladiće po Otesu i vrbovao ih da dilaju drogu za njega. Njenu priču potvrdili su i ostali stanari. Među njima je bio mladić koji nam je pokazao modrice na licu. Kaže da ga je Mešić nedavno pretukao, a jedne prilike mu je i oteo vozilo.

– Nedavno je pokušao autom pregaziti mog sina. Otišla sam u policiju i molila sam da neko nešto poduzme i da mu neko stane ukraj jer sam znala kako se takve stvari završe. Djeca neće da dilaju za njega. Vjerovatno ni Mario nije htio. Nema momka kojeg nije prebio – priča nam sagovornica.

Od mještana smo, također, saznali da ubijeni iza sebe ima dva braka te podebeo policijski dosje. Mešićeva supruga je neposredno nakon zločina došla do kafića “Tango”.

Saslušani drugovi

– Oni žive blizu mjesta gdje se desilo ubistvo. Jučer (prekjučer, op. a.) su proslavili godišnjicu braka. Kažu da je od šoka izgubila svijest kada je vidjela Anesa. Nije krvario, nigdje krvi nije bilo, samo mu je požutjelo lice – priča nam jedan od stanara Otesa, koji kaže da je među prvima stigao na lice mjesta.

Policajci su jučer uzeli izjave od nekoliko mladića koji su poznavali ubijenoga i napadače. Ispitivali su ih o lokaciji na kojoj bi se mogli kriti. Uzete su izjave i od vlasnika kafića te konobara. Pred kraj uviđaja šlep-služba je odvezla Mešićev BMW, koji je bio parkiran ispred “Tanga”. Ubrzo je stiglo i vozilo KJKP “Pokop”, čiji su uposlenici preuzeli Mešićevo tijelo.

Sabrana djela aktera

Svi akteri iza sebe imaju debele dosjee. Interesantno je to da je ubijeni Anes Mešić u februaru uhapšen zbog tuče na Ilidži zajedno s Medinom Kosom (23) i Marijom Mrnjavcem (23). Mešić je učestvovao u napadu na muškarca i ženu H. T. i P. J. na Trgu Oteškog bataljona, gdje i ubijen jučer.

Mešić je u aprilu 2015. hapšen zbog pokušaja ubistva Asima Arnautovića u sarajevskom naselju Dolac-Malta, opet s Mrnjavcem. U septembru 2011. godine uhapšen je i s Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog droge. Godinu kasnije, nakon petnaestodnevnog bijega, predao se policiji zbog incidenta u ugostiteljskom objektu “Italijano” na Trgu Oteškog bataljona. I odbjegli Koso sarajevskim policajcima poznat je po brojnim krivičnim djelima.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se