32.8 C
Bihać
Nedjelja, 20 Juna, 2021

Stanivuković: Postavili su me na mjesto koje nije predviđeno ni za stranačke funkcionere

IZVORavaz.ba

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković na Facebooku se osvrnuo na jučerašnje obilježavanje godišnjice stradalih Srba u Drugom svjetskom ratu u banjaličkom naselju Drakulić.

Naime, Stanivukovića su na obilježavanju smjestili, kako sam kaže, na mjesto koje nije previđeno čak ni za stranačke funkcionere.

– U jednoj fotografiji, koja je nastala danas u Drakuliću, cijela priča mog političkog postojanja. Reakcija naroda je uvijek najmjerodavniji sud nečijeg uspjeha. Koliko god se trudili da omalovaže ulogu gradonačelnika, u posljednjim aktivnostima, postavljajući mene, kroz protokol, kao nekoga ko predstavlja najveći grad, na mjesta koja nisu predviđena čak ni za stranačke funkcionere, samo pokazuju nepoštovanje prema Banjoj Luci. Ne želim da podlegnem raznim pritiscima, a reakcije naših građana mi uvijek iznova govore da sam na pravom putu. Iako nas čekaju još mnoge političke borbe, onu najtežu, moralnu, smo dobili, jer uz sebe imamo narod – napisao je Stanivuković.
Obilježavanju su, između ostalih, prisustvovali i predsjedvajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik te predsjednca RS Željka Cvijanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se