Naslovnica BIHAĆ Stara škola: Adnan Alagić, najstariji ministar jedini ostao na sjednici Skupštine USK

Stara škola: Adnan Alagić, najstariji ministar jedini ostao na sjednici Skupštine USK

0

U Bihaću je jučer održana 4. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Na Dnevnom redu se našlo 13. tačaka, a sjednica je potrajalo do večernjih sati. Vlada Mustafe Ružnića ima lijepu naviku, a to je da svi ministri, kao i premijer prisustvuju sjednicama Skupštine.

Naš novinar koji je pratio sjednicu, negdje oko 17 sati zabilježio je interesantan detalj. Naime, iako su svi ministri i premijer bili prisutni veći dio sjednice, u jednom trenutku (oko desete tačke d.r.) u skupštinskoj sali je ostao prisutan samo Adnan Alagić, ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Ono što je još zanimljivije, jeste to da je Adnan Alagić najstariji ministar u Vladi Mustafe Ružnića. Ministar Alagić, očito veoma ozbiljno shvata svoj posao, posebno ako se uzme u obzir da tačke Dnevnog reda koje su preostale, nisu imale veze sa njegovim Ministarstvom.

Inače, Alagić je u vrijeme svoje  karijere obnašao mnoge odgovorne društveno-političke funkcije. U ratnom i poslijeratnom periodu obnašao je i funkciju načelnika općine Bihać.

Loading...