Naslovnica SANSKI MOST Stigle mješaonice za sanske poljoprivrednike Poljoprivrednim proizvođačima s područja Općine Sanski Most...

Stigle mješaonice za sanske poljoprivrednike Poljoprivrednim proizvođačima s područja Općine Sanski Most danas je uručeno šest mješaonica stočne hrane čime je kompletirana dostava poljoprivredne mehanizacije koja je implemnetirana kroz projekat „Farma 2“.

0
PODIJELI

Prema riječima predsjednika Saveza lokalnih udruženja poljoprivrednika Općine Sanski Most, Huseina Selimovića, vrijednost ovih mješaonica iznosi oko 25 hiljada maraka.

Riječ je o mašinama zahvaljujući kojima će biti omogućeno kvalitetna i efikasna priprema hrane za stoku. Podsjećamo da je u protekle dvije sedmice sanskim poljoprivrednima uručena vrijedna mehanizacija nabavljena kroz projekat „Farma 2“ koji se finansira sredstvima američkog USAID-a i švedske organizacije SIDA. Ukupna vrijednost projekta iznosila je preko 300 hiljada maraka, s tim da su korisnici nabavku mašina finansirali s polovinom sredstava, a druga polovina je obezbjeđena kroz projekat.

Radi se o važnim poljoprivrednim mašinama i prikuljčcima, kao što su savremeni mikser za stočnu hranu, prvi ovakve vrste na području USK, beračima kukuruza, plugovima, kosilicama i ostalom. Važno je što je ovaj projekat realiziran na vrijeme, pred samu proljetnu sjetvu, tako da će sve to olakšati poslovanje poljoprivrednih proizvođača, istakao je Selimović.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">