Strava u Sarajevu: Pronašli tijelo komšije koje se raspadalo mjesecima (VIDEO)

Tijelo Nedeljka Pajića, koji je umro prije četiri mjeseca u svom stanu u sarajevskom naselju Hrasnica, izneseno je tek prije nekoliko dana, nakon što su komšije primijetile da starca nema, a da se iz njegovog doma širi nesnosan miris. Ono na što su sumnjali ispostavilo se tačnim –  tijelo je bilo u fazi raspada, a stan pun muha i crva.

Živio sam

Iako je tijelo izneseno, stan nije očišćen i dezinficiran, te stanari zgrade u ulici Derviš-paše Bajezidagića na broju 18 strahuju od zaraze. Razlog više, kako nam pričaju, jeste taj što Pajić, i dok je bio živ, nije vodio računa o higijeni. Prema njihovim riječima, u stan u kojem je živio sam, dovlačio je otpad te je u njemu držao pse i mačke. Kažu da nije vodio računa o sebi te da su ga svi pomalo „zaobilazili“.

Na upit kako se dogodilo da se tako dugo ne zna za njegovu smrt, komšije objašnjavaju da je živio sam, da nema nikoga, osim sestre u Lukavici, te da su njegov nestanak prijavljivali policiji.

– Sve se završavalo na našim prijavama. I kada je postalo nesnošljivo, kada se nije moglo izaći u haustor zgrade, prijavili smo da je vjerovatno umro. To se na kraju i ispostavilo tačnim – ističe Aida Hrnjić, predsjednica kućnog savjeta.

Štetne posljedice

Stan je trebao biti očišćen i dezinficiran jučer, ali to se, zbog proceduralnih problema, nije desilo, a predstavnik „Sarajevostana“ stanarima je poručio da „mogu sačekati još dan, kada su čekali već četiri mjeseca“.

No, takvo objašnjenje nije umirilo stanare, koji strahuju za zdravlje.

– Ide ljetni period, vrućine. Posjedujemo rješenje Kantonalne uprave za inspekcijske poslove od 5. juna kojim se nalaže „Sarajevostanu“ da, kao nadležni upravitelj zgrade, u roku od dva dana poduzme hitne mjere radi sprečavanja štetnih posljedica po zdravlje. Evo, dva dana prođoše, oni još nisu došli to da urade – kaže Senad Hodžić, jedan od stanara

Fehim Fiko, jedan od stanara, objašnjava nam da je još prije dva i po mjeseca davao izjavu o nestanku Pajića.

Danas čišćenje

Na upit „Sarajevostanu“ o ovom slučaju, odgovorili su nam da je „potrebno sve organizirati“ te da je prinudni upravitelj „Oki“, bez čijeg predstavnika ne mogu doći na teren.

– Dalje, ključ od stana je kod postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo – kazali su nam iz „Sarajevostana“, dodavši da će neophodnu proceduru obaviti danas.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se