Stručnjaci: Ova namirnica je jača od hemoterapije!

On ublažava probavne tegobe, smanjuje upale, ima antibakterijska svojstva…. Ali, prema istraživanju Univerziteta Georgia iz SAD, odličan je i za liječenje raka.

Naučnici kažu kako je učinkovitiji od hemoterapije i uništava samo ćelije raka, za razliku od hemoterapije koja uništava i zdrave. Tvrde da su zahvaljujući đumbiru smanjili veličinu tumora na prostati za čak 54 posto.

Prema drugoj studiji, jedan sastojak đumbira – 6-shogaol koji nastaje njegovim sušenjem ili kuhanjem, pokazao se odličnim u uništavanja ćelija raka u dojci. Tumor u svom sastavu ima samo 0,2 do jedan posto matičnih ćelija, ali vrlo ih je teško eliminirati, a u stanju su stvarati nove ćelije ako nisu uništene.

Matične ćelije raka u stanju su se samostalno obnavljati i konstantno nastajati.

– To znači da su se matične ćelije raka u stanju samostalno obnavljati i stalno nastajati te su one same otporne na konvencionalna hemoterapijska sredstva. Uz to, sposobne su se razdvajati i stvarati nove tumorske kolonije te se tako širiti tijelom. Jedini način za potpuno oslobađanje tijela od raka je uništiti matične stanice u tumoru – kažu stručnjaci i dodaju da je to razlog zašto se rak pojavljuje i nakon naizgled uspješnog liječenja hemoterapijom, zračenjem ili operacijom.

Rak dojke pobijedila đumbirom

Samer Martin (Sumer) imala je 19 godina kad su je ljekari poslali na rutinsku operaciju uklanjanja kvržice iz dojke.

Tokom svog kratkog života, Samer je već išla na uklanjanje čak tri fibroadenoma. Premda benigni, ovi tumori koji nastaju u dojkama, mogu postati itekako zloćudni. Najčešće ih imaju mlade žene, između 20. i 30. godine života.

Ljekari još nisu znali o kakvoj se vrsti tumora radi, no bez ikakvog ultrazvuka i detaljnih pretraga poslali su je na operaciju. Ono što je trebala biti 45-minutna operacija, postalo je četverosatni horor, koji je Samer proživjela potpuno budna…

Iako je prošla horor, njenim patnjama nije bilo kraja. Otkrili su joj još jednu kvržicu i ponovno joj preporučili – odlazak pod nož. No, Samer se s tim nije mogla pomiriti. Htjela je pronaći alternativnu metodu, umjesto novih i neprestanih operacija.

Nakon što su joj ljekari saopćili da bi opet morala na operaciju, Samer se posvetila istraživanju bilja i prirodnih lijekova, uvjerena kako mora postojati drugo rješenje za njeno zdravlje. Slučajno je otkrila veganski štand na kojem su se prodavali sokovi na bazi đumbira. Bacila se na istraživanja i ostala zatečena rezultatima.

Iako su rezultati bili nevjerovatni, mladoj djevojci ljekari su rekli kako je tumor mogao nestati i sam od sebe, odnosno, nisu bili uvjereni u učinkovitost đumbira, bez obzira na rezultate pretraga.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se