Šuhret Fazlić: Sutra mirni protest u Sarajevu zbog migrantske krize

“U skladu sa zaključkom Gradskog vijeća Bihaća, nas oko 50, odbornika i općinskih načelnika i gradonačelnika iz Krajine odlučili smo da u 11:00 sati dođemo u Sarajevo. Želja i cilj našeg protesta jeste da ukažemo na to koliko je situacija u vezi sa migrantima ozbiljna posebno u Bihaću i Velikoj Kladuši i da insistiramo da Savjet ministara i ministar sigurnosti Dragan Mektić počnu da rade svoj posao u skladu sa zakonom”, rekao je Fazlić u telefonskoj izjavi Srni.

On je istakao da je poslat zahtjev Mektiću, predsjedavajućem Vijeća ministara Denisu Zvizdiću i ministru za ljudska prava i izbjeglice Semihi Borovac da prime delegaciju iz Krajine, ali da potvrdni odgovor još nije stigao.

Fazlić je dodao da načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića nisu pozvali na skup, dok je načelnik Sanskog Mosta Faris Hasanbegović na godišnjem odmoru, te neće doći u Sarajevo na najavljeni protest.

Mektić je prethodno, nakon posjete Unsko-sanskom kantonu, rekao da će Medeno Polje najvjerovatnije, i pored protivljenja lokalnih vlasti, biti lokacija na kojoj će biti građen prihvatni centar za migrante koji se nalaze na tom području.

Vijeće ministara BiH jučer nije donio odluku o smještajnim kapacitetima za migrante u ovom kantonu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se