Šuhret Fazlić zabranio premještanje migranata u “BIRU”: MUP USK zabranio unušenje novih madraca, šatora i deka

Upravo smo dobili neslužbenu informaciju da je ministar sigurnosti Dragan Mektić naredio hitno gašenje privremenog prihvatnog centra “VUČIJAK” i izmještanje migranata u prihvatne centre “BIRA” i “MIRAL”.

Na redakciju KRAJINA.BA portala je nedugo zatim stiže obavještenje od gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića koji je zabranio premještanje novih migranata u kamp “BIRA”.

Odmah smo kontaktirali i komesara MUP-a USK Muju Koričića koji je za naš portal potvrdio da su uposlenici stranih organizacija jutros pokušali unjeti nove madrace, vreće za spavanje, šatore i deke u kamp “BIRA” ali da ih je policija spriječila u tome. Naša policija se trenutno nalazi na svim ulazima u “BIRU” gdje će spriječiti svaki novi pokušaj da se migranti smjeste u kamp “BIRA”.

Još uvijek ne znamo kakav je stav premijera USK Mustafe Ružnića i ministra unutrašnjih poslova Nermina Kljajića po ovom pitanju, ali znamo da su migranti prije 20-tak dana trebali biti izmješteni, a kampovi “BIRA” i “MIRAL” zatvoreni, ali je očito da to još uvijek nije učinjeno.

Gradonačelnik Tuzle nije dao saglasnost da migrante smjeste u Tuzlu, tako i još nekoliko naših načelnika i gradonačelnika i to ministar Dragan Mektić poštuje, a kad su Bihać i Velika Kladuša u pitanju onda se ne poštuje odluka i migranti se legalno prevoze i smještaju u Krajinu. Danas će silom pokušati ugasiti kamp “VUČIJAK” i proširiti kapacitete kampova “BIRA” i “MIRAL”.

Postavlja se pitanje, vrijede li zakoni u Bosni i Hercegovini za za sviju isto ili se oni primjenjuju samo za Krajinu i Krajišnike? Kada je kažnjavanje Federalne inspekcije u pitanju onda se zatvaraju mnogi objekti u Krajini, kada su hapšenja u pitanju onda se hapsi najviše u Krajini, kada su migranti u pitanju onda se svi šalju u Krajinu, kad Krajina treba imati svoje ljude na funkcijama, kada Krajini trebaju projekti, kada se zakoni trebaju biti sa sviju jednaki, onda su Krajišnici ti koji ispaštaju, a ostatak Bosne i Hercegovine se pita zašto smo mi Krajišnici više orjentirani prema Zagrebu nego prema Sarajevu. 

Evo zašto gospodo…

 

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se