Susret BiH – Španija umjesto u Goraždu će se igrati u Zenici ili Sarajevu

Kako portal Klix.ba saznaje, krovna kuća evropskog rukometa (EHF) je nakon meča izmešđu BiH i Finske zabranila Rukometnom savezu BiH da se susret protiv Španije igra u Goraždu.

U igri za domaćinstvo utakmice protiv jedne od najboljih svjetskih selekcija su dva grada – Zenica i Sarajevo.

“Delegat EHF-a Kamer Metalari je poslije utakmice sa Finskom imao žalbe na neuslovnost dvorane. Naime, dimenzije terena moraju da budu 45 sa 25 metara, a igralište u Goraždu je 40 sa 20 metara. Također, trebalo je da imaju po 16 stolica za igrače obje ekipe. Zbog tih stvari EHF nas je obavijestio da nas neće kazniti novčano, ali da utakmicu protiv Španije moramo igrati u drugoj dvorani. Tražio da igramo u Zenici i u pregovorima smo sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Ukoliko ne budemo mogli postići dogovor jer nam treba podrška Grada Zenice u organizaciji, onda ćemo Špance dočekati u Sarajevu”, potvrdio je našu informaciju selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman.

U fotogaleriji možete pogledati faksimile čelnika EHF-a sa potvrdom suspenzije dvorane u Goraždu i razloga zabrane.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi na drugom mjestu grupe 3 sa četiri boda, koliko ima i trećeplasirana Austrija, a sa kojom se naša selekcija bori za drugo mjesto koje vodi na smotru najboljih evropskih reprezentacija koja će se iduće godine održati u Hrvatskoj.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se