16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Svečano promovirana 25. klasa kandidata za profesionalnu vojnu službu

U kasarni “Zaim Imamović” u Pazariću kod Sarajeva danas je upriličena svečanost povodom prijema 25. klase kandidata za profesionalnu vojnu službu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u početnom činu vojnika, saopćili su iz Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

Polaganjem svečane zakletve 180 pripadnika od kojih su 22 žene, pokazali su spremnost da se pridruže ispunjavanju misije i zadataka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Časno služenje

Na ceremoniji su prisustvovali zamjenik komandanta Komande za podršku za resurse brigadir Mrković, načelnik štaba Komande za obuku i doktrinu brigadir Petrušić, član komisije za prijem u Oružane snage brigadir Bradić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na samom početku ceremonije obratio se komandant COO pukovnik Alem Kaplan, koji je kandidatima poručio da iz Centra za osnovnu obuku odlaze sa uspješno usvojenim osnovnim vojničkim znanjima, vještinama i standardima koji su potrebni da časno služe u svojim budućim komandama i jedinicama, čestitao im je na budućem zvanju i dodao da časno nose uniformu Oružanih snaga i kvalitetno izvršavaju buduće zadatke.

Komandant Kaplan se ovom prilikom zahvalio vojnim i civilnim licima Centra za osnovnu obuku, a posebno komandirima desetina, vodova i četa koji su imali odgovoran zadatak da obuče kandidate osnovnim vojnim vještinama i čestitao im na pokazanom profesionalizmu i uspješno izvršenim zadacima obuke.

Vojni poziv

Kandidatima i prisutnim gostima obratio se i načelnik štaba Komande za obuku i doktrinu brigadir Petrušić koji je u ime Komande za obuku i doktrinu pozdravio sve prisutne, te istakao da su kandidati ovom obukom samo započeli proces obučavnja za vojni poziv, a kroz rad u jedinicama će nastaviti obučavanje za svoj poziv.

Brigadir je dodao da mu je drago što među kandidatima vidi i 22 pripadnice, što dokazuje da, kako je rekao, ravnopravno zauzimaju mjesto u Oružanim snagama, te je svima zaželio ličnu i porodičnu sreću, zdravlje i uspješnu vojnu karijeru.

Veliki trud i zalaganje pokazali su svi kandidati na obuci, a najbolje rezultate tokom obuke 25. klase vojnika postigli su Ratko Đukić, Irma Šandal i Grgur Ćorić, koji su ovom prilikom i pohvaljeni, zaključuje se u saopćenju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se