Svi javašluci i neodgovornost Krajiške policije

MUP USK kao tijelo koje bi trebalo da stoji u zaštiti građana Unsko-sanskog kantona, sve je osim navedenog.

Osim što je Unsko-sanski kanton broj 1 samo po pitanju broja radara, također i u svim ostalim sferama građani Krajine imaju pravo na zabrinutost. Uzećemo i u obzir migrantske krize, broj migranata koji boravi po raznim naseljima u Bihaću, a da pri tome MUP USK i nema tačne statističke podatke.

Iskreno se i nadamo da situacija “Vrući lonac u Krajini” neće eskalirati i da pri tome građani Unsko-sanskog kantona neće biti izloženi puno gorim stvarima.

Izborom za komesara Unsko-sanskog kantona, u kojem je Mujo Koričić, dobitnik Zlatne značke ispred Federalne uprave policije minimiziran, dovoljno govori o stanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.

Bio je Koričić u prošlom mandatu strah i trepet kriminalcima i u MUP-u i mimo njega.Danas to više nije tako.

VEZANA VIJEST: PRVI ČOVJEK POLICIJE USK-a: Mujo Koričić dobitnik zlatne policijske značke

Međutim, nije samo MUP USK kompromitovan prijašnjim kriminalom, gdje je u policijskog akciji “Kastel” osuđeno nekoliko pripadnika policije, nego i danas u krajiškoj policiji vlada neodgovornost, netrpeljivost i bahatost. Nećemo reći kriminal, jer za takve stvari ne posjedujemo dokaze, pa ovom prilikom i pozivamo naše čitatelje da sve informacije dostave anonimno na mail [email protected] i [email protected]

Kako saznaje info portal krajina.ba postoji i nekoliko slučajeva gubljenja dokaznog materijala na slučajevima kao što su saobraćajne nesreće, gubljenje fotografija sa lica mjesta razbojništava itd.

Vjerovatno postoji neki cyber stručnjak u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK zadužen za anonimno sakrivanje dokaza.

Ovom prilikom upućujemo MUP-u USK pitanje, postoji li mogućnost i da se izgubi neka fotografija gdje krajiškog čovjeka uslika radar, stacionarni ili pokretni totalno je nebitno?

Naravno da ne postoji, jer naše Ministarstvo umjesto da se stavi u službu građana Krajine, što im je i prvi zadatak, krajiška policija se pretvorila u gori oblik od kamatara, otimanja novca iz  džepova građana.

U Bosni i Herecegovni poznati smo kao Kanton “Big Brother” gdje ljudi osim što strahuju od migranata, također strahuju i od bankarske krajiške policije.

Iskreno se nadamo da se arhivska fotografija kao naslov ove vijesti, nikada više neće ponoviti.

Nastaviće se…

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se