22.2 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

Švicarci predlažu da se Euro 2021 odigra u jednoj državi ili jednom gradu!

Teško je održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja, rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Švicarske

IZVORavaz.ba

Do 5. marta UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati Euro 2021 uz prisustvo gledalaca, a zasad su četiri mogućnosti . UEFA trenutno ne razmišlja o izmjeni svojih planova za Evropsko prvenstvo ili Ligu prvaka unatoč teškoj situaciji pandemije koronavirusa koja je poremetila rasporede ostalih sportova – Formule 1, skijanja ili tenisa.

– Što se tiče Eura, koji je zakazan za period od 11. juna do 11. jula, ništa se nije promijenilo, rekao je danas portparol UEFA-e.

UEFA i dalje planira održati Euro u 12 gradova i 12 država, dok raste skepsa da je to održivo, pa je predsjednik Fudbalskog saveza Švicarske Dominik Blan (Dominique Blanc) kazao da je “teško održati ovaj scenarij s obzirom na ograničenja putovanja”. On navodi da bi se Euro, s obzirom na sadašnju situaciju, trebao igrati u jednoj državi, na primjer u Rusiji ili Njemačkoj, ili čak samo u jednom gradu.

Do 5. marta UEFA će objaviti u kojim će se gradovima igrati uz prisustvo gledalaca, a zasad su četiri mogućnosti: “100 posto gledatelja na stadionu, 50 do 100 posto, 20 do 30 posto ili bez gledalaca, uz razne zdravstvene mjere opreza u svakom od ovih slučaja.

Klupska takmičenja, uključujući Ligu prvaka, gdje je osmina finala predviđena 16. i 17. februara, također zasad ostaju po ranijem scenariju, prenosi SK.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se