8.6 C
Bihać
Utorak, 21 Septembra, 2021

Svjedočenja iz autobusa strave: Vidjeli smo kijamet. Vozači su bili u snu

Putnici iz autobusa koji su preživjeli s lakšim ozljedama smješteni su u jedan privatni pansion u Slavonskom Brodu, ali malo ih je koji su bili raspoloženi s novinarima podijeliti trenutke groznog iskustva koje su doživjeli. Jedna od njih je i gospođa u 50-im godinama, koja je, kaže, putovala kući nakon dugo vremena, piše Jutarnji.

– Sve je bilo super, vozači odlični, bilo je glazbe, pjesme… Vozači su se zamijenili kod Zagreba i čovjek koji je do tada vozio otišao je spavati. Nastavili smo put i ja sam zaspala, kao i većina nas u autobusu. No, odjednom sam se probudila i shvatila da se nešto ružno događa. Sjedila sam u donjem dijelu autobusa, čula sam kako ostali putnici vrište i u samo nekoliko sekundi autobus se prevrnuo na bok. Čulo se samo struganje karoserije po tlu, a stvari koje su bile iznad nas počele su padati po nama. Mene je u glavu nešto pogodilo i još osjećam bol, ali to nije ništa kada pomislim na tolike izgubljene živote – ispričala je žena koja već 24 godine živi i radi u Njemačkoj.

U autobus se ukrcala u Ulmu i kaže da je često putovala s tim prijevoznikom. Nikada nije bilo problema.

– Nije ih bilo ni sada. Inače, nekako je sve bilo predobro, da sam se u jednom trenutku pobojala kako bi se moglo nešto dogoditi, ali odmah sam odagnala crne misli od sebe. Ne znam što je bilo i ne želim nikoga kriviti. Znam da vozač to nije namjerno napravio – kazala je žena iz autobusa smrti koja je na majici imala tragove krvi koja nije bila njezina.

Neki od preživjelih putnika su i za kosovske medije prenijeli strašna iskustva nesreće.

– Sve se dogodilo unutar samo jedne minute. Samo smo vidjeli da se autobus prevrnuo. Vidjeli smo kijamet. Vozači su bili u snu. Oni su se mijenjali s vremena na vrijeme, rekao je jedan putnik.

Drugi je dodao: – Autobus je, nakon što se prevrnuo klizio nekih stotinu metara.

Ramo Gashi, jedan od putnika autobusa kazao je za HTV: – Kad je puklo nešto, u sekundi vidio sam cijeli taj narod, cijelu livadu, dolje, taj kanal…Vidio sam ozlijeđene, umrle, vidio sam svašta, bez ruke, svašta sam vidio…

Veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolli je za Kosovsku televiziju iznio nove detalje nesreće.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se