Svojoj kćerki od rođenja nisam davala šećer: Danas izgleda OVAKO!

Ovaj način ishrane se, kao što sam i pretpostavila, pokazao kao odličan. Svi klinci oko nje su stalno slinavi i bolešljivi, a Grejs se nikada ni ne zakašlje – ističe ova mama. I sama Šen je na paleo dijeti na koju se odlučila jer je stalno bila umorna i troma. Imala je alergiju na mnogo namirnica, i kada je čula za paleo dijetu, riješila je da proba i – preporodila se.

Kako kaže, dok je Grejs mala i dok ima potpunu kontrolu nad njenom ishranom, davaće joj samo namirnice dozvoljene u paleo dijeti. Ali neće joj braniti da odlazi na rođendane i da se druži sa djecom samo da bi izbjegavala nezdravu hranu.

– Neću pasti u nesvijest ako pojede hljeb ili parče torte, ali se nadam da ću uspjeti da joj izgradim svijest o tome šta je prava hrana – kaže Šen i dodaje da smatra da su djeca “programirana“ na zdravu hranu. Tek kada odrastemo prelazimo na prejedanje izazvano emocijama, kada se zatrpavamo slatkišima i drugim nezdravim stvarima.

– Znam da će odlaziti na rođendane i druženja i da će se tamo suočiti sa gomilom prerađene hrane. I mogu samo da se nadam da će i sama uvidjeti da se od takve hrane osjeća loše i tromo, pa će se sama i udaljiti od nje – kaže ova majka.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se