14.1 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

Težak život: Porodica koja živi na deponiji smeća će dobiti smještaj

Nakon što je jučer objavljena priču o teškom životu porodice Husičić koja živi na deponiji smjeća u mjestu Huskići kod Lukavca, glasio se predsjednik Humanitarnog udruženja “Ensarije” Amir Hasanović, koji se uključio u ovaj slučaj.

Hasanović je kazao da je u procesu nabavka kontejnera za stanovanje, u kojem će Husičići moći provesti predstojeću zimu.

Kao predsjednik udruženja “Ensarije” pokrenuli smo kupovinu velikog namjenskog stambenog kontejnera za ovu porodicu, i bit će do kraja mjeseca postavljen na lokaciju. Nažalost, administracija nije imala sluha i mi smo sami krenuli u akciju kupovine kontajnera da ne dočekaju zimu napolju – kazao je Hasanović za Tuzlainfo.

Dodaje i da su mnogi kupovali hranu i odjeću, što je nažalost uništeno…

Mnogo sredstava je propalo jer su građani kupovali garderobu i hranu koja je sva propala jer su glodari na sve strane… Ali, evo bit će to završeno do kraja mjeseca – kaže Hasanović.

Podsjećamo, tročlana porodica, sa djetetom živi na deponiji smeća u blizini Lukavca. Građani i mještani MZ Huskići su već pokušavali riješiti njihov problem, te su se obraćali Općini, tražeći da im se obezbijedi smještaj u kolektivnom centru, međutim do sada su pokušaji bili bezuspješni.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se