Naslovnica Nekategorisano Tragedija u Sanskom Mostu: Djevojka preminula u Domu zdravlja, sumnja se da...

Tragedija u Sanskom Mostu: Djevojka preminula u Domu zdravlja, sumnja se da se predozirala Djevojku je u Dom zdravlja dovezao A. L. (35) s kojim je živjela K. E.

0

Dvadesetšestogodišnja K. E. (26) preminula je sinoć oko 22:30 sati u Domu zdravlja u Sanskom Mostu, nakon što je u spomenutu zdravstvenu ustanovu dovezena u teškom stanju.

Prema prvim informacijama, nesretna djevojka je bila bez svijesti, a tokom pokušaja ljekara da je reanimiraju, ona je preminula. Djevojku je u Dom zdravlja dovezao A. L. (35) s kojim je živjela. On je nedugo poslije uhapšen i saslušan, potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Šiljdedić je dodao da su policajci od dežurne medicinske sestre dobili dojavu o ovom slučaju.

Prema nepotvrđenim informacijama, A. L. je tokom ispitivanja davao kontradiktorne i zbunjujuće iskaze. Ubrzo je policija privela još jednog muškarca, zbog sumnje da je umiješan u ovaj misteriozni slučaj.

Istražitelji za sada ne mogu sa sigurnošću kazati šta je uzrok smrti, a odgovor na ovo pitanje dati će obdukcija tijela, koja će se obaviti sutra u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Nezvanično se spominje da su sve troje sa područja Ključa, a sumnja se da bi uzrok smrti 26-godišnjakinje mogla biti upotreba droge.

Istragu vode Tužilaštvo USK i pripadnici Kriminalističke policije Treće policijske uprave Sanski Most.