Trenutačni broj zaposlenih u KPZ Bihać ne omogućava ni minimum procesa rada

Operativni ciljevi

U donošenju bitnih odluka rukovodstvo KPZ Bihać savjete i stručnu pomoć traži od nadležnih iz Federalnog ministarstva pravosuđa Sarajevo, Ministarstva pravosuđa BiH i drugih nadležnih institucija. Osnovni operativni ciljevi u sklopu strateškog cilja su osiguranje osuđenih i pritvorenih osoba i objekata, prijam osuđenih osoba i realizacija procesa preodgoja — tretmana osoba na izdržavanju kazne zatvora, osiguranje i unaprjeđenje zdravstvene zaštite osuđenih i pritvorenih osoba, administrativna i pravna podrška, osiguranje ishrane, izvršenje kazne kućnoga zatvora s elektroničkim nadzorom, materijalno-financijska podrška, rekonstrukcija glavne zgrade, nadstrešnice, vodovodnih instalacija, zamjena dotrajale opreme u zavodskoj kuhinji, zamjena opreme u praonici rublja, nabavka opreme za sektor osiguranja, opremanje novih prostorija namještajem te nabavka opreme – zamjena nužnog alata u zavodskoj radionici. Radi obavljanja poslova iz nadležnosti Zavoda, u zavodu, važećim pravilnikom o unutarnjoj organizaciji je obrazovano 6 organizacijskih jedinica.

Manjak zaposlenih

U godišnjem planu KPZ Bihać još se ističe da su u zavodu trenutačno zaposlena 53 zaposlenika. Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji KPZ PT Bihać je sistematizirano ukupno 105 radnih mjesta: 8 rukovodećih službenika (ravnatelj Zavoda, zamjenik ravnatelja i 6 pomoćnika), 14 državnih službenika i 83 namještenika. – Zbog neadekvatnog broja zatvorskog osoblja, tijekom 2016. ozbiljno je bila narušena sigurnosna situacija u zavodu. Nisu se mogli realizirati svi pozitivni programi, poput stručnog osposobljavanja osuđenika, obrazovanja izvan zavoda i drugih aktivnosti. Predviđamo da se takvo stanje neće promijeniti niti tijekom 2017. godine jer trenutačni broj zaposlenih ne omogućava niti minimum procesa rada.

Navedene okolnosti su i glavna prepreka izvršenju strateških i operativnih ciljeva u 2017. godini, ističe se u godišnjem planu te se predlaže prijem 12 policajaca, pomoćnika ravnatelja za pravne i zajedničke poslove, pomoćnika ravnatelja za financijsko-računovodstvene i komercijalne poslove, zapovjednika straže, po jednog psihologa i socijalnog radnika, doktora, šefa Odjela za poslove održavanja, šefa Odjela za poslove praćenja video nadzora i elektroničkog nadzora, višeg referenta za uredsko i arhivsko poslovanje, jednog kuhara, jednog medicinskog tehničara i višeg referenta za poslove matične evidencije. Vlada FBiH je na svojoj sjednici prihvatila godišnji plan rada KPZ u Bihaću za 2017.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se