16.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Turistička sezona 2021: Aktuelno pitanje na koje je teško dati ohrabrujući odgovor

Jučerašnjom naredbom Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona svim ugostiteljskim objektima od danas je ograničen rad poslije 20,00 sati. Na ovu odluku reagirali su predstavnici ugostitelja ovog kantona, i za sutra u 12,00 planiraju održati mirne proteste ispred zgrade Vlade kantona. Ukoliko ne dođe do vraćanja radnog vremena do 23,00 sata, tražit će odgovornost nadležnih donosilaca osporavanih naredbi i odluka u pogledu preuzimanja odgovornost za nadoknadu štete..

BIHAĆ, 3. marta – U usporedbi s Tuzlanskim kantonom, ipak je nešto bolja situacija u USK-u, iako su i dalje na snazi naredbe Kriznog štaba ministarstva zdravstva USK-a. Ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23,00 sata a broj osoba u osoba u zatvorenom prostoru je ograničen na 30.

Ipak, bez obzira na uporedive podatke i nijanse, pandemija koronavirusa nanijela je već nesagledive štete hotelijerstvu, ugostiteljstvu i turizmu u cijelom svijetu, a minuse u ovom sektoru zbraja i naš kanton. Hoće li turističke sezone uopće biti i ako je bude kakva će biti, još uvijek niko ne zna odgovor na ovo aktuelno pitanje.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se