6.4 C
Bihać
Četvrtak, 9 Decembra, 2021

TURISTIČKI KLASTER UNA-SANA: Turističko ugostiteljski sektor je pred kolapsom

Posljednja sjednica Skupštine Turističkog klastera Una-sana, bila je posvećena stanju turističko ugostiteljskog sektora. U proteklih sedam mjeseci, zbog posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, susreću se sa brojnim problemimi, a gorući je financijski jer tzv. korona zakon nije mnogo pomogao u borbi za opstanak i zapošljavanje radnika. Stoga, pri kraju ljetne sezone, pitaju se kako nastaviti dalje

BIHAĆ, 16. septembra – Turističko ugostiteljski sektor nalazi se pred kolapsom, tvrde članovi Turističkog klastera Una-sana.

Financijska podrška koju su do sada ostvarili nedovoljna je opstanak. Financijsku podršku nisu dobili svi, a i oni koji jesu isplate dobivaju tek sada. I to za mart i april, dok se u Kantonu Sarajevu turistički i ugostiteljski radnici mogu pohvaliti podrškom za maj.

U nezavidnoj poziciji su svi. I radnici, i poslodavci pred kojima je teška odluka koliko radnika otpustiti, ukoliko ne dođe do novog seta mjera spasa turističkog i ugostiteljskog sektora, među kojima hotelijeri zapošljavaju najviše radnika. Prema podacima Turističkog klastera to je brojka od oko 500 radnika, koji bi mogli ostati bez posla.

O lošem stanju u ugostiteljskom sektoru govorimo u večerašnjem Dnevniku.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se