22.1 C
Bihać
Četvrtak, 29 Jula, 2021

U Barceloni se hvataju za glavu: Otkupna klauzula od 700 miliona eura ne vrijedi!

Najavljeni odlazak Lionela Messija šokirao je sve u Barceloni, ali u klubu su opet vjerovali da se to neće dogoditi zbog navodne otkupne klauzule od čak 700 miliona eura.

U Barceloni su uvjeravali sve da postoji otkupna klauzula zbog koje Argentinac ne može da ode u drugi klub osim ako neko bude toliko lud i spreman da je plati. S druge strane, Messi je zatražio raskid ugovora baš zbog toga što je očigledno bio svjestan da nije “vezan” nikakvim dodatnim klauzuluma.a

“Ili novi ugovor ili ništa”, otprilike je stav Barcelone, zbog čega je i krenuo ‘rat’ kluba sa svojim najboljim igračem svih vremena. Međutim, nezadovoljni Messi neće doći na današnje testiranje prije početka priprema i uveliko se sprema za promjenu tima.

Španska Cadena Ser, koja je navodno imala uvid u najnoviji ugovor između Messija i Barce, tvrdi da je otkupna klauzula od 700 miliona eura vrijedila samo do kraja sezone 2019/20, koja se užasno završila za Katalonce, bez ijednog trofeja.

On je posljednji važeći ugovor s Barcom potpisao 2017. godine i prema istom se saradnja produžila na tri godine s opcijom na koš godinu. Dakle, od sezone 2016/17 do sezone 2019/20, a opcija za nastavak još jedne sezone predviđena je za nadolazeću sezonu 2020/21, ali samo ako nijedna strana ne zatraži raskid ugovora. Dakle, do ovog ljeta je na snazi bila otkupna klauzula, ali ona je nestala s krajem prošle sezone.

U ugovoru između Messija i Barçe postojala je klauzula da će, ako zatraži odlazak do 10. juna, biti slobodan igrač, no Katalonci tvrde da ga sada ne mogu pustiti, jer je rok prošao, iako odvjetnici kažu da je produženje sezone zbog pandemija koronavirusa produžila i sam rok do kraja mjeseca.

Barcelona ima svoje tumačenje ugovora, ali Messijevi pravni tim smatra da je s produženjem sezone do kraja augusta produžen i rok prema kojem je igrač mogao da zatraži ugovor.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se