12.4 C
Bihać
Petak, 22 Oktobra, 2021

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK

Vlada USK, na današnjoj sjednici,donijela je odluku o usvajanju programa utroška dijela sredstava za grantove drugim nivoima vlasti Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

– Grant od 5000 KM dodijelit ćemo za finansiranje izrade projekto-tehničke dokumentacije za glavni projekat mosta Sejdića most, po zahtjevu Mjesne zajednice Jusufovići, općina Bužim, a radi se o projektu koji bi trebao povezati lokalni put Ljubijankići i lokalni put Sejdića most-Mrcelji – Todorovo u općini Velika Kladuša. Na izgradnju ovog mosta čeka se više od 20 godina kako bi povezao lokalne puteve između Bužima, Cazina i Velike Kladuše, obrazložio je Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline.

Podržan je i prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike o dodjeli granta u iznosu od 5000 KM za podršku rada Centra za razvoj inkluzivnih praksi, za JU OŠ „Harmani II“ Bihać.

Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva i socijalne politike predložila je, a članovi Vlade Kantona podržali, zaključak kojim se obavezuje Zavod zdravstvenog osiguranja da, u roku od pet dana, izvijesti resorno Ministarstvo o realizaciji obaveza pristeklih iz zaključaka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva.

– Obzirom da se epidemiološka situacija na području Unsko-sanskog kantona svakodnevno usložnjava, Ministarstvo zdravstva se u više navrata obraćalo Zavodu zdravstvenog osiguranja USK, sa zahtjevom da se u Rebalansu Finansijskog plana Zavoda osiguraju novčana sredstva za podršku rada zdravstvenih ustanova koje svakodnevno, u teškim uvjetima, pružaju zdravstvene usluge pacijentima oboljelim od COVID-19 , kazala je ministrica Ćemalović.

Na prijedlog Nijaza Kadirića, ministra privrede formiran je Projektni tim Ministarstva privrede za pripremu prijedloga projekta javno-privatnog partnerstva i provođenje postupka dodjele ugovora javno-privatnog partnerstva za potencijalni projekt „Administrativni centar Unsko-sanskog kantona“.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se