U Bihaću počelo suđenje za ubistvo Damira Dulića: Suparniku zabio nož u vrat nakon svađe zbog ceha

IZVORAvaz.ba

Obojica izbačena

Oštećeni Skoko, koji je rekao da Kadića i Dulića poznaje 20 godina, ispričao je da je s ubijenim kritičnog dana pijančio te da im se u „Pallazu“ pridružio i optuženi. Prema njegovim riječima, počela je prepirka između Kadića i Dulića zbog plaćanja računa, nakon čega ih je vlasnik lokala obojicu izgurao prema izlazu.

– U jednom trenutku vidio sam da Ernad ustaje sa zemlje, pa sam pretpostavio da ga je Damir nokautirao, jer je jači i za glavu viši od njega. Prijatelji su mi, pa sam pošao da se umiješam i da ih razdvojim. Dobio sam udarac, ne znam od koga, i vidio kako mi iz lijeve šake nadire krv. Vikao sam: ”Ko mi ovo uradi”, a onda me je konobar odveo unutar objekta da mi zamota ranu. U tom trenutku sam čuo kako vlasnik lokala Mirza Kurbegović viče: ”Koji je broj Hitne, zovite odmah, umire čovjek” – kazao je Skoko.

Svjedok je opisao i stravičnu scenu koju je vidio kada je izletio ispred kluba.

Teške povrede

– Damir je sjedio na zidu uz rijeku, klatio je glavom lijevo-desno i kolutao očima.

Uhvatio sam ga za glavu i tad vidio rupu na lijevoj strani vrata, još jednu ranu iz koje je šikljala krv. Pokušao sam mu zatvoriti te rane, a on je počeo izbacivati krv na usta. Bio sam zbunjen, nisam više znao šta da činim. Onda su došli ljekari i odvezli Damira – ispričao je Skoko.

Fatima Dulić, majka ubijenog Damira, protestirala je što ju tužiteljica nije pozvala za svjedoka te je napustila sudnicu nakon intervencije sudije Hodžića.

Suđenje se nastavlja 3. oktobra, kada će biti saslušani svjedoci Tužilaštva Nisvet Dulić, Muamer Biščević i Hajrudin Vunić.

Upozorenje konobara

Svjedok Skoko nije vidio trenutak kada je Kadić izbo Dulića, ali je u sudnici prenio riječi konobara koji je prisustvovao tom činu.

– Konobar Sali je upozorio Dulića da Kadić ima nož, na što je Dulić uhvatio Kadića i oborio ga na zemlju. Kadić ga je sa zemlje ubo nožem – ispričao je Skoko.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se