32.8 C
Bihać
Nedjelja, 20 Juna, 2021

U Cazinu došlo do računalne prevare, vrijeđanja putem društvenih mreža i portala…

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -8°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata. Prijavljeno je krivično djelo “računalna prevara”, a javni red i mir remećen je dva puta. Naime, došlo je do vrijeđanja i omalovažavanja putem društvenih mreža i portala te do kršenja Naredbe o ograničenom kretanju u vremenskom periodu 23:00-05:00 sati na Ćupriji.

Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju na gašenju dimnjaka u Ulici Petog korpusa.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 19 pacijenata dok je sanitet korišten dvaput.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Iz JKP “Vodovod” Cazin obavještavaju korisnike da su rezultati posljednje analize vode za piće koju je uradila ZU Zavod za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona pokazali da je voda iz svih izvorišta vodovodnog sistema ispravna za konzumiranje. Iz tog razloga ranije izdata Preporuka o prokuhavanju vode prije konzumiranja se stavlja van snage.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihaćo bavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 15.01.2021.godine doći do prekida u isporuci električne energije od 09:00 do 15:00 sati kupci sa trafopodručje Gradina – Čardak.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, prema prikupljenim podacima, na putevima u BIH saobraća se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, dok na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolovozu. Izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), Kupres-Livno, Šipovo-Kupres, Livno-Glamoč-Mlinište, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Posušje-Jablanica, Trnovo-Foča (Rogoj), Foča-Gacko (Čemerno), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Turbe-Karanovac i Čađavica-Banja Luka. Magla smanjuje vidljivost na području zapadne Bosne. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putu i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se