16.2 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

U Cazinu remećenje javnog reda i mira: Došlo do prosjačenja i nasilničkog ponašanja

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3°C, dok vodostaj Mutnice iznosi 0,95 metara.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata. Krivično djelo “nasilničko ponašanje” dogodilo se na Tromeđi, dok je javni red i mir remećen dvaput u Šepićima i na Gnjilavcu. U oba slučaja radilo se o prosjačenju.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Upozoravamo građane da je počeo kritičan period za izbijanje požara na otvorenim prostorima prilikom čišćenja parcela izazvanih paljenjem korova i suhog raslinja te pozivamo na dodatan oprez prilikom obavljanja spomenutih poslova. S tim u vezi Civilna zaštita je, u periodu povećane požarne opasnosti, pojačala i mjere osmatranja loženja vatre na otvorenim prostorima te direktnog upozoravanja građana na zakonske obaveze provođenja preventivnih mjera prilikom spaljivanja korova.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 28 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema planiranih radova.

Kada je riječ o elektrosnabdjevanju, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Cazin obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

Dana 19.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručja: Kovačevići 2, GSM Nuhanovići, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2,

Dana 20.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Krakača vodovod,

Dana 19. i 20.03.2021. godine

– od 08:00 do 16:00 sati trafopodručja: OSREDAK,

Dana 21.03.2021. godine

– od 09:00 do 15:00 sati trafopodručje Donja Koprivna 3 (Rakovići).

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na planinskim prevojima Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar) i Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica) pada slabiji snijeg, ali se ne zadržava na kolovozu. I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mokar i klizav, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Učestali su i odroni kamenja na kolovoz.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac-Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnom putu Tromeđa-Zvirovići (dionica Tromeđa-kružna raskrsnica Atlas) za danas i naredna dva dana (19.-21.03.) najavljeno je asfaltiranje, zbog čega će se u terminu od 07:30 do 18:00 sati saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjeriti desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk-,,Mostarska vrata”- Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se