20.5 C
Bihać
Subota, 31 Jula, 2021

U Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća i razbojništvo

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata, a radilo se o krivičnom djelu “razbojništvo” u Podgredini. Također, kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M42, naselje Ćoralići, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Pri tome su lakše povrijeđena dva lica, a uzrok nesreće je neprilagođena brzina uslovima na cesti.

Vatrogasna jedinica imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 34 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema planiranih radova.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida na području Cazina u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema slijedećem rasporedu:

Dana 06.01.2021. godine:

– od 10:00 do 12:00 sati za trafopodručje Ćuprija-Zanatski centar,

– od 12:30 do 15:00 sati za trafopodručje Klisa 2.

Dana 07.01.2021. godine:

– od 09:30 do 15:00 sati za trafopodručje Hasan Brkić

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne puteve:Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Jajce-Banja Luka, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica.

Kolovoz je mokar ili vlažan, a pažnju skrećemo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima. Upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Za danas je u vremenu od 15 do 16 sati najavljeno miniranje na magistralnom putu Stolac-Neum (lokacija Babin Do), zbog čega su moguće kraće obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se