-4.2 C
Bihać
Subota, 4 Decembra, 2021

U Cazinu zabilježena saobraćajna nesreća – pješak teže povrijeđen, proizvodnja neovlaštene droge

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije u protekla 24 sata. U Pećigradu je otkrivena neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava.

Na Maloj Lisi došlo je do vike, galame i drskog ponašanja jednog lica prema drugom, dok je evidentirana i teža saobraćajna nesreća na M4,2, mjesto Donja Lučka, gdje je došlo do udara vozila u pješaka, koji je teže povrijeđen.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 42 pacijenta dok je sanitet korišten triput.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 11. i 12.09.2020. godine od 08:00 do 16:00 za kupce sa trafopodručja: Kličići – izlaz prema Gnjilavcu, dana 11.09.2020. godine od 09:00 do 16:00 za kupce sa trafopodručja: Gnjilavac Badići – izlaz prema brodu, Memića brdo 2- izlaz prema Tunjari i dana 11.09.2020. godine od 10:00 do 12:00 za kupce sa trafopodručja: Đuzelić, Loversan, Kućni, Rasadnik, Kličići 1 i 3, Đuzelić, Gornji Majetići, Đuzelić Majdan, Ikanovići, Majetići 2 i 3, Begića Kula 1 i 2 i Mesići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, jutarnja magla i dalje smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce-Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica-Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Tarčin-Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo-Semizovac (most preko Ljubine), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Jablanica-Mostar, Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko, Šešlije-Modriča i Posušje-Rakitno.

Radovi na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje su završeni i više nema obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan polje nije gdozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Izvor: cazin.net

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se